top of page
Etsi
Writer's picturesonjasisu

Seksityön Markkinointi, Itsemääräämisoikeus ja Brändin rakennus

Seksityö on työ ja elinkeino, siinä missä mikä tahansa muukin työ. Ainakin itse asennoidun työhöni yhtä vakavasti, kuin muihinkin bisneksiini. Bisneksen markkinointia on suomen laissa rajattu hyvin ikävällä tavalla, mutta se ei kuitenkaan estä oman markkinointisuunnitelman ja brändin rakentamista. Osana markkinointistrategiaa ja itsemääräämisoikeutta, seksityöntekijällä on oikeus käyttää itsestään sellaisia sanoja, jotka tuntuu heistä itsestään sopivilta. Haluan postauksessa korostaa seksityöntekijöiden oikeutta luoda itsestään ja työstään "brändi" ilman sitä, että muut tuomitsevat tai kritisoivat sanavalintoja.


Seksityöntekijä, ammatti kuten muutkin


Tärkeintä on muistaa, että seksityö on tosiaan ammatti, joka vaatii asiakaspalvelutaitoja sekä muita taitoja. Työtä ei olisi, jos alalla ei olisi markkinaa. Samalla tavalla, kuin muutkin yrittäjät, me tarvitsemme markkinointia, jotta voimme tavoittaa mahdolliset asiakkaamme. Meillä täytyy olla kyky viestiä palveluistamme sillä tavoin, että voimme houkutella asiakkaita palveluidemme käyttäjiksi.


Itsemääräämisoikeus markkinoinnissa

Olen joskus törmännyt "Kaikkien seksityöntekijöiden pitäisi käyttää itsestään sanaa seksityöntekijä tai huora, koska teemme samaa työtä eikä kukaan ole toistaan parempi. Hienosto termit, kuten escort tai seuralainen ovat väärin muita seksityöntekijöidä kohtaan." -tyylisiin kirjoituksiin netissä. Itse sanon, että jokainen meistä vastaa siitä, millaisen kuvan markkinoinnillaan asiakkaille antaa. Omasta mielestäni ei ole vääriä tai oikeita termejä markkinoida toimintaansa, kunhan se kuvaa aukottomasti sitä palvelua, jota tuotat. Itse tarjoan myös seuralaispalveluita ja olen GFE-tyylisuuntaan vahvasti kallellaan, joten on loogista, että markkinoin itseäni GFE-seuralaisena, enkä seksityöntekijänä, vaikka seksityöntekijä olenkin. Kyse on markkinoinnista. Olisi siis ikäänkuin liian epätarkka kuvaus, jos sanoisin itseäni seksityöntekijäksi, tällöin asiakkaalle voisi jäädä sellainen kuva, että myyn pelkästään seksiä.


Ei kritiikkiä, vaan tukea

On tärkeää, että tukisimme toisiamme sen sijaan, että arvostelisimme toistemme markkinointistrategioita tai ilmaisua. Jokainen seksityöntekijä on omanlaisensa ja heillä on oikeus ilmaista itseään sekä brändätä palvelunsa itselleen sopivalla tavalla. Kuten kaikilla aloilla, myös tällä on kilpailua. Se on hyvä tiedostaa. Se, että joku markkinoinnillaan oikeasti ns. kilpailee, ei ole väärin vaan parhaimmillaan, jopa kasvattaa uusien asiakkaiden määrää ihmisten kiinnostuessa. Itse toivoisin, että en joutuisi enää lukemaan viestejä, joissa kritisoidaan tapaani markkinoida itseäni "elitistisesti." (Elitismi ei edes ole koskaan ollut minun pyrkimys, vaan luoda helposti lähestyttävä brändi, joka kuvaa täydellisesti minua.)


Seksityön monimuotoisuus

Alan ollessa kovin monimuotoinen, se tarjoaa palvelujaan hyvin erilaisille asiakkaille, hyvin erilaisten työntekijöiden toimesta, jolloin ihan varmasti jokainen tarve tulee jonkun luona tyydytetyksi. Siksi on luonnollista, että markkinointitavat ja tyylit voivat vaihdella suuresta. Tämä monimuotoisuus rikastuttaa alaa, tarjoaa laajemman valikoiman vaihtoehtoja ja luo lisää liikevaihtoa, josta jokainen meistä luonnollisesti hyötyy. Vaikka asiakas näkisikin yhden seksityöntekijän mainoksen, hän voi silti ihan yhtä hyvin päätyä käymään jonkun toisen luona.


Itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen markkinoinnissa on askel kohti oikeudenmukaisempaa ja ymmärtävämpää keskustelua alasta sekä edistää alalla tarvittavia muutoksia kohti parempia työskentelymahdollisuuksia ja oikeuksia, kuten oikeutta markkinointiin.


117 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page