top of page
Etsi
  • Writer's picturesonjasisu

Seksityöntekijöiden keskustelutapa ja kokemusten jakaminen

Kun ihminen edustaa herkästi stigmatisoitua alaa, hän saattaa osallistua keskusteluun melko kärkkäästikin. Ennakkoluulot, stigma ja halventaminen ovat asioita, jotka loukkaavat ketä tahansa. Seksityöntekijänä meillä on kuitenkin valta vaikuttaa siihen, millä tavalla reagoimme kommentteihin. Jos reaktiomme on voimakas, se varmasti kiihdyttää keskustelua entisestään. Keskustelua on kuitenkin käytävä, jotta seksityön asemaa voidaan parantaa. Siksi on tärkeää muistaa ja ottaa vastuuta siitä, että keskustelutapa olisi kunnioittava, hyväksyvä, mutta myös puolustava.


1. Kunnioittava ja rakentava keskustelutapa

Kun osallistutaan keskusteluihin seksityöstä, on hyvä pitää mielessä kunnioittava ja rakentava tapa keskustella. Erilaisten mielipiteiden ja asenteiden kohtaaminen ei ole aina helppoa, mutta omaa näkemystä olisi hyvä pyrkiä ilmaisemaan asiallisesti ja kohteliaasti. On hyvä tuoda esille omat kokemukset ja faktaan perustuva tieto eikä harjoittaa henkilökohtaisia hyökkäyksiä tai kirjoittaa loukkaavia kommentteja. Älä siis sorru samalle tasolle, kuin muut, vaikka se saattaisi houkuttaa.


2. Omista kokemuksista kertominen

Omien kokemuksien jakaminen on tärkeä tapa osallistua keskusteluun. Kun jaat kokemuksiasi, ihmiset voivat ymmärtää seksityötä paremmin, ja kommentillasi tai argumentillasi on enemmän painoarvoa, kun olet valmis kertomaan niistä. Kokemuksista on kuitenkin syytä puhua harkiten, ja asiakkaan yksityisyydensuoja tulee ottaa huomioon. Voit esimerkiksi kertoa, mikä johti ammatinvalintaan, millaisia haasteita kohtaat ja lainsäädännön vaikutuksista. Näistä asioista puhutaan jo paljon somessa, mikä on erittäin hyvä asia!


3. Oikeuksien puolustaminen

Kun puolustetaan oikeuksia, on tärkeää tuntea ne oikeudet joita puolustetaan ja miten niitä konkreettisesti voidaan edistää. Öyhöttäminen ja arggressiivisuus kommentoinnissa on täysin eriasia, kuin hyvin rakennettu puolustava argumentointi. Meillä on oikeus vaatia samat työskentelyoikeudet ja mahdollisuuteen harjoittaa työtä turvallisesti, kuin kaikilla muillakin aloilla on. Vaatiminen on tehtävä vakuuttavasti ja tosissaan otettavasti, sillä näin voimme parantaa asemaamme.


4. Verkostoituminen ja tuen saaminen

Toisille verkostoituminen on luonnollista, itselleni se ei niinkään. Verkostoituminen voi auttaa sietämään negatiivista keskustelua ja stigmaa, kun negatiivisia kokemuksia ja pahaa mieltä pääsee purkamaan jollekulle, joka ymmärtää alan haasteet. Verkostoitumisen avulla työtä pystyy usein tekemään mielekkäämmin, kun voi kysyä neuvoja, saada erilaisia näkemyksiä tai apua erilaisiin tilanteisiin eikä niiden kanssa tarvitse selvitä yksin. On tärkeää tehdä työtä yhdessä, jotta stigmaa alasta voidaan poistaa.


Lopuksi toivon, että tämä kirjoitus on innostanut sinua ajattelemaan, miten voisimme omalta osaltamme edistää myönteistä suhtautumista alaamme kohtaan keskustelemalla kohteliaasti. En tarkoita nöyristelyä tai alistumista, vaan arvokkuuden säilyttämisestä. Kunnioittava ja rakentava keskustelutapa on avain oikeuksien puolustamiselle ja aseman parantamiselle.

92 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page